Ősztől jön a nemzeti nevelés az ovikban

Desktop
a kép illusztráció

Szeptembertől a nemzeti identitástudat erősítése hangsúlyos feladata lesz az óvónéniknek, óvóbácsiknak az óvodákban.

Az Óvodai nevelés országos alapprogramjának július végén elfogadott módosítása szerint az óvoda a gyermek nyitottságára épít, és ahhoz segíti a gyermeket, hogy megismerje szűkebb és tágabb környezetét, amely a nemzeti identitástudat, a keresztény kulturális értékek, a hazaszeretet, a szülőföldhöz és családhoz való kötődés alapja.

Ezt a népi hagyományokat felelevenítő mondókák, rigmusok, népmesék mellett a magyarság történelmét feldolgozó mondavilág, valamint a klasszikus és a kortárs irodalmi művek megismertetésével érnék el. A rajzolás, kézműveskedés során pedig a műalkotásokkal, a népművészeti elemekkel, szokásokkal, hagyományokkal, nemzeti szimbólumokkal, az esztétikus tárgyi környezettel ismerkednek majd az ovisok.

Mindemellett a hazai óvodáknak a határon túli magyar óvodákkal is erősíteniük kell majd kapcsolataikat.

A módosításokról semmit nem tud sem a Magyar Pedagógiai Társaság Kisgyermeknevelési Szakosztály, sem a Pedagógusok Szakszervezete Óvodapedagógiai Tagozata. A módosításokról egyedül a kormány tanárszervezetével, a Nemzeti Pedagógus Karral egyeztettek - írja a Népszava.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek