Egyéves amerikai ösztöndíjra pályázhatnak középiskolás diákok

Desktop
(forrás: usembassy.gov/hu)
(forrás: usembassy.gov/hu)

Egyéves amerikai ösztöndíjra pályázhatnak magyar középiskolás diákok, a programot az Egyesült Államok kormánya finanszírozza – írja tájékoztatójában a budapesti amerikai nagykövetség.

A Future Leaders Exchange (FLEX), azaz a Jövő Vezetői Csereprogram teljes mértékben az USA kormánya által támogatott ösztöndíjprogram. A diákok toborzását, kiválasztását, a tájékoztató megbeszéléseket és az utaztatást az American Councils for International Education szervezi. A 15-17 éves diákokat egyéves ott tartózkodásuk idején amerikai vendéglátó családoknál szállásolják el.

A programra olyan magyar állampolgárságú, 9-10. évfolyamra járó középiskolás diákok jelentkezhetnek, akik 2001. július 15. és 2004. július 15. között születtek. A jelentkező tanulmányi eredménye legalább jó (4), tanult már angolul és megfelelő angol nyelvtudással rendelkezik. További feltétel, hogy az USA vízumkövetelményeinek megfeleljen, és az elmúlt 5 évben nem töltött 90 nappnál többet az USA-ban.

Az online jelentkezés elérhetősége: https://ais.americancouncils.org/flex.

A 2019-2020-as tanévre a jelentkezési határidő 2018. október 31.

A kiválasztás a személyes teljesítményen alapul, valamint fontos annak bizonyítása, hogy mennyire felkészült a diák egy egyéves csereprogramban való részvételre.

A jelentkezőket az ország egész területéről várják. Habár az angol nyelv megfelelő ismerete fontos, nem ez az egyetlen kiválasztási kritérium.

További információt a hungary@americancouncils.eu email címre írva kérhettek.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek