Mégis kötelező lesz a nyelvvizsga a felsőoktatási felvételihez 2020-tól

Desktop

Rossz hír a felvételizőknek: mégis kötelező lesz a nyelvvizsga a továbbtanuláshoz.

Bár pár napja felröppent a hír, hogy elhalasztják ezt a követelményt pár évig még, mivel a szakértői vélemények szerint a jelentkezők negyven százaléka nem kerülne be felsőoktatási intézménybe, ha feltétele lenne egy nyelvvizsga a felvételnek.

A Magyar Nemzet most azt írja: 2020-tól bizony kötelező lesz a nyelvvizsga a felvételihez, és ezt a határidőt nem is tervezi eltolni a kormány.

A rendelkezés kimondja, hogy alapfeltétel lesz a legalább B2 szintű, általános nyelvi, komplex nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű okirat, valamint a legalább egy emelt szintű érettségi vizsga vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevél. Utóbbi alól csak a művészet képzési terület kivétel. 

Berényi Milán, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke azt nyilatkozta: az utóbbi években a jelentkezőknek csak 45 százaléka rendelkezett nyelvvizsga-bizonyítvánnyal. Szerinte azonban a hátralévő egy év alatt el lehet érni a középfokú szintet, ha valaki nagyon motivált. 

Berényi szerint a Nemzeti alaptanterv legalább 936 tanórát biztosít minden tanulónak az érettségiig a közoktatásban, amely óraszámnak bőven elegendőnek kellene lennie egy nyelvvizsga megszerzéséhez - írja a lap. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek