Jövőre ingyenesek lesznek a tankönyvek mindenkinek, még a középiskolában is

Desktop

Jövőre minden tanuló ingyen kapja meg a tankönyveket - mondta Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.

2020-ra minden alap- és középfokú képzésben tanulónak, valamint az első szakképesítést megszerző tanulónak ingyenesen jár a tankönyv - mondta a miniszter az M1-en.

A miniszter szerint tavaly lejárt a legtöbb tankönyv megjelentetésének engedélye, ezért az állam átveszi a nemzetiségi oktatáshoz szükséges és a pedagógusok által magas színvonalúnak ítélt tankönyveket. Kásler Miklós szerint az egységes tananyaggal nem szürkül el az oktatás, hanem egy "olyan törzsanyag jön létre, amelyet mindenkinek illik és érdemes elsajátítania" - írja az Index. 

Jelenleg az 1-9. osztályban mindenki, a többi évfolyamon pedig a rászoruló diákok - hátrányos helyzetűek, nagycsaládban élők - jutnak ingyen a tankönyvekhez. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek