Hogy minden óvodás tudja, mire jók a színes kukák

Desktop
A Csemetekert óvodásai vettek most részt azon a foglalkozáson, amit a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. tizedik éve tart Budapest nevelési-oktatási intézményeiben. A Környezetvédelmi Oktatóprogramra amúgy minden olyan iskola és óvoda jelentkezhet, amely fontosnak tartja a gyerekek és a diákok környezettudatos szemléletformálását.

A játékos foglalkozások - ahol megismerhetik a hulladékgazdálkodás alapjait és a szelektív hulladékgyűjtés szabályait  - célja az, hogy a gyerekek szemléletét és mindennapi szokásait minél kisebb korban környezettudatosabbá tegyék.

Azt már sokan tudják, hogy melyik hulladékot milyen színű kukába kell dobni, de van rá jó kis mondóka is.

Kicsiknek - mint az óvodások - képek segítségével magyarázzák el, mi lesz a szemetünkkel, ha egyszer elviszi a kukásautó.

(A nagyobbak, ha kéri az iskola, iellátogathatnak az FKF Szemléletformáló és Újrahasználati Központjába, a tíz éven felüliek padig akár a Fővárosi Hulladékhasznosító Műbe is.)

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek