Új képzések a pesterzsébeti campuson

Apor Vilmos Katolikus Főiskola - Budapesti Campus
Apor Vilmos Katolikus Főiskola - Budapesti Campus

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) Budapesti Campusa első tanévét zárta 2019 júniusában, és készül a következő tanév bővülő kínálatára a pesterzsébeti új épületben. Eddig angol nyelvű óvodapedagógus alapképzéssel, neveléstudomány mesterképzéssel, valamint pedagógusoknak szánt szakirányú továbbképzésekkel állt a tanulni vágyók rendelkezésére, 2019 szeptemberétől pedig már négy OKJ képzés indítására is lehetőség nyílik. A Budapesti Campus első tanévéről és az új képzésekről Kocsis Gyula István campusvezetőt kérdeztük.

Hogyan értékeli az AVKF Budapesti Campus első tanévét?

A Budapesti Campus igen szerencsés helyzetben van: a Pesterzsébet szívében, zöldövezetben, jó megközelítéssel elhelyezkedő új épület minden korszerű igénynek megfelel. A váci központú Apor Vilmos Katolikus Főiskola elsősorban a levelező képzéseit, valamint a szakirányú továbbképzéseit szervezi Budapestre, és már az első évben a szombati oktatási napok teljes kapacitással működtek. Az elmúlt egy év alatt a főiskola vezetésének aktív támogatása mellett teljessé vált a technikai felszereltsége – szóval minden feltétel adott a színvonalas működtetéshez.

Az OKJ képzési rendszer megszüntetését jelentették be a közelmúltban, Önök mégis indítanak OKJ képzést, a 2019/20-as tanévben először. Mire számíthat az, aki ide jelentkezik?

Gyógypedagógiai asszisztens, pedagógiai és családsegítő munkatárs, családsegítő asszisztens, valamint óvodai dajka OKJ képzéseket hirdetünk. Egyrészt azért, mert szorosan kapcsolódik a főiskola profiljához – tulajdonképpen kiegészíti azt –, másrészt azért, mert rendkívül nagy szükség van a képzett szakemberekre ezen a területen. Ezek a képzések igen rövidek, legfeljebb egy tanév alatt elsajátíthatók, sőt, közülük kettő a felsőoktatási felvételi eljárás során 32 többletpontot is jelent. Azt gondolom, hogy az OKJ képzés rendszere közismert, míg az új rendszer még kialakulóban van, ezért az itt és most megszerezhető tudás és végzettség még sokáig elfogadott marad a munkaerőpiacon.

Van lehetőség arra, hogy az érdeklődők személyesen is tájékozódjanak az OKJ képzésről, és feltehessék kérdéseiket?

Igen, 2019. augusztus 29-én 15 órától OKJ Workshopot tartunk, ahová várunk minden érdeklődőt szeretettel!

Említette, hogy elsősorban pedagógusoknak szánt szakirányú továbbképzések is vannak a Budapesti Campuson. Ezekre lehet még jelentkezni?

Igen, 2019. augusztus 26-ig még fogadjuk a jelentkezéseket. A szakirányú továbbképzéseink közül több szakvizsgával zárul. Külön kiemelném az alternatív pedagógiák területet, valamint az újonnan akkreditált szociális kompetenciák fejlesztése területet, mindkettő szakmai hátterét a helyben működő Alternatív Pedagógiák Módszertani Központ biztosítja.

Bővebb információ az AVKF Budapesti Campusának honlapján: http://campus.avkf.hu, illetve a Campus munkatársai a Facebookon keresztül is elérhetők.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek