Tartósélelmiszer-gyűjtés a katolikus templomokban

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

Tartós élelmiszert gyűjtenek jövő vasárnaptól egy héten keresztül a katolikus templomokban.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelében kiemelte: tudják, hogy a katolikus családok is nehéz helyzetben vannak és anyagi gondokkal küzdenek, ezért „nem perselygyűjtésre buzdítják a testvéreket”, hanem arra, hogy szerény lehetőségeikhez mérten tartós élelmiszerrel járuljanak hozzá a katolikus egyház segélyakciójához.

A jövő vasárnapi szentmiséken és az azt követő héten, március 8-tól 15-ig várja a katolikus egyház az adományokat, amelyeket a Katolikus Karitász juttat majd el a rászorulókhoz.

Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatnak a hívek a karitász segítő munkájába: ha felhívják az 1356-os telefonszámot, akkor 500 forinttal járulnak hozzá a rászorulók megsegítéséhez.

A már hagyományossá vált nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtéssel egy ősegyházi hagyományt elevenít fel a katolikus egyház, hiszen az első század keresztényei a kenyértörésre vitték magukkal a szegényeknek szánt adományaikat.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek