Kis kézikönyv temetőlátogatáshoz

Desktop

A halottak napja közeledtével mind a budapesti temetők nyitvatartása, mind a közlekedés a környékükön megváltozik. Összefoglaltuk, mire számíthatsz.

Tovább tartanak nyitva a temetők:

 • Október 22-től október 28-ig:         7:00 – 18:00 óráig
 • Október 29-től november 4-ig:      7.00 – 20.00 óráig
 • November 5-től áll csak vissza a szokásos téli nyitvatartási rend: 7.30 – 17.00 óráig.

Október 31-től november 2-ig a temetőkbe tilos a gépjármű behajtás az Újköztemető kivételével. (Az EU országokban érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező temetőlátogatót szállító gépjármű, ha a temetői gyalogosforgalom sűrűsége engedi, természetesen továbbra is behajthat.)

Az Újköztemetőben október 31. nyitástól november 2. temetőzárásig díjmentes a gépkocsi behajtás, és október 27-től november 2-ig három mikrobusz  ingyenesen vehető igénybe a temető területén belül, 8.00 és 17.00 óra között,  igény szerint.

Így éritek el a budapesti temetőket: (A temető nevére kattintva további információkat, elérhetőséget, térképet találsz.)

Új Köztemető

Közösségi közlekedéssel:

Az Új Köztemető megközelítésére a belvárosból és a főváros távolabbi területeiről érkezőknek az M2-es és az M3-as metróvonal végállomásától közvetlen eljutást biztosító 68B jelzésű autóbusz igénybevételét javasolja a BKK. Ez a buszjárat október 27. (szombat) és november 2. (péntek) között minden nap közlekedik az Örs vezér tere és Kőbánya-Kispest között, az Új Köztemető érintésével. Az autóbusz megáll Rákos vasútállomásnál is, így közvetlen eljutási lehetőséget biztosít a temetőhöz az itt megálló vonatokkal érkezők számára. Emellett a megszokottnál nagyobb kapacitással közlekedik az M2-es metró Puskás Ferenc Stadion állomásától induló 95-ös és az M3-as metró Kőbánya-Kispest végállomásától induló 202E autóbusz is. A Kőbánya felől utazóknak a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is érdemes a szokásosnál sűrűbben közlekedő 28-as villamost, valamint a minden nap, napközben is közlekedő 37-es villamost választaniuk. Módosul a 95-ös busz útvonala, a Felsőcsatári köz végállomás felé tartó buszok október 27-től november 4-ig a Harmat utca–Újhegyi út útvonalon érik el a temetőt, az útvonalváltozás miatt nem érintik a Kada utca/Maglódi út, a Kada utca/Mádi utca, a Bajcsy-Zsilinszky kórház, a Venyige utca és a Sírkert út megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 95-ös buszra a 85-ös és a 68-as járat érintett megállóiban lehet felszállni. A temetőnél az Újhegyi úton, a körforgalom előtt áll meg a 95-ös busz.

Közúti közlekedés

Az Új Köztemető környékén október 27-én (szombaton) 0 órától november 2-án (pénteken) 24 óráig ideiglenes forgalmi rend lép életbe, gépjárművel leparkolni csak a temetőn belül lehet, ezeken a napokon ingyenesen. Megállási tilalmat rendelnek el a Sírkert út mindkét oldalán a Maglódi út és a Kozma utca között, valamint a Kozma utca mindkét oldalán az Álmos utca és a körforgalom között. A temetőt gépjárművel elhagyni csak a főbejáraton keresztül lehetséges. Az Újhegyi utat a Maglódi úttól a temető bejárata felé a közösségi közlekedésnek tartják fenn. A Kozma utca Jászberényi út—körforgalom közötti szakaszát időszakosan operatív rendőri intézkedéssel – a forgalom nagyságának függvényében – a Jászberényi út irányába csak a közösségi közlekedési járatok használhatják. A Sírkert utcát szintén időszakosan, operatív rendőri intézkedéssel – a forgalom nagyságának függvényében – egyirányúsítják a Maglódi út irányába. A forgalmat a fenti időszakban rendőrök és polgárőrök irányítják, egyúttal segítik a Kozma utca lezárt szakaszán az ott lakó célforgalom beengedését.

Farkasréti temető

Közösségi közlekedés

A Farkasréti temető leggyorsabban a Széll Kálmán tér M és a Déli pályaudvar M felől a napközben sűrűbben közlekedő 59-es villamossal, a belvárosból és Gazdagrét felől pedig az Astoria M és a Ferenciek tere M érintésével közlekedő 8E autóbusszal lehet megközelíteni; az utóbbi buszvonalon a Keleti pályaudvartól induló 8B rendkívüli buszjárat is segíti a kényelmesebb eljutást a temetőhöz. Újbuda-központ M felől a sűrűbben közlekedő 53-as autóbusszal célszerű utazni.

Közúti közlekedés

A Farkasréti temetőhöz vezető alábbi útvonalakon megállási tilalmat vezetnek be október 27-én (szombaton) 0 órától november 2-án (pénteken) 24 óráig:

 • a Hegyalja úton a Liptó utca és a Németvölgyi út között mindkét oldalon,
 • a Németvölgyi úton a Hegyalja út és a Brassó utca között mindkét oldalon,
 • az Érdi úton a Márton Áron tér és a Németvölgyi út között mindkét oldalon,
 • a Márton Áron téren, valamint
 • a Rátz Aladár utca mindkét oldalán a Márton Áron tér és a Denevér utca között.

Óbudai temető

Közösségi közlekedés

Az Óbudai temető megközelítéséhez október 27-én (szombaton), 28-án (vasárnap), valamint november 1-jén (csütörtökön) és 2-án (pénteken) a szokásosnál sűrűbben induló 160-as, továbbá a 260-as és 260A jelzésű buszjáratot javasolják. A 118-as és a 218-as autóbusz mellett 118B jelzéssel rendkívüli buszjárat indul a Szentlélek tér H és az Óbudai autóbuszgarázs között november 1-jén, biztosítva a H5-ös HÉV felől is a sírkert könnyebb elérhetőségét.

Megyeri temető

Közösségi közlekedés

A Megyeri temető megközelítéséhez az október 27-én (szombaton) és 28-án (vasárnap), valamint november 1-jén (csütörtökön) és 2-án (pénteken) a szokásosnál sűrűbben induló 30-as és a 30A – továbbá a 147-es és a hétköznap közlekedő 122-es – autóbuszt ajánlja a BKK. Rendkívüli buszjárat indul 30B jelzéssel a 30-as busz vonalán Újpest-Központ M és Megyer, Szondi utca között. 

Közúti közlekedés

Október 27-én (szombaton) 0 órától november 2-án (pénteken) 24 óráig a IV. kerületi Megyeri úton a Szondi utca és a Reviczky utca között a temető oldalán feloldják a megállási tilalmat.

Rákospalotai temető

Közösségi közlekedés

A Rákospalotai temető megközelítéséhez október 27-e (szombat) és november 2-a (péntek) között a szokásosnál sűrűbben induló 196-os autóbuszt, valamint a megszokottnál nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszokkal közlekedő 130-as járat mellett a 224-es és a 231-as autóbuszt ajánljuk.

Közúti közlekedés

A Rákospalotai temetőnél megállási tilalmat rendelnek el október 27-én (csütörtökön) 0 órától november 2-án (pénteken) 24 óráig a Zala György utca mindkét oldalán.

Pesterzsébeti temető

Közösségi közlekedés

A Pesterzsébeti temető megközelítéséhez október 27-től (szombattól) november 1-ig (csütörtökig) a szokásosnál sűrűbben induló 52-es villamost ajánljuk. A 36-os autóbusz mellett október november 1-jén (csütörtökön) 36B jelzéssel rendkívüli buszjárat indul Pesterzsébet, Baross utca és a Szentlőrinci úti lakótelep között. A temető elérhető továbbá a megszokottnál sűrűbben közlekedő 135-ös autóbusszal, amely november 1-jén az áruházak zárva tartása miatt Soroksár, Kertvárosi körútig közlekedik.

Közúti közlekedés

Október 27-én (szombaton) 6 órától november 1-jén (csütörtökön) 20 óráig ideiglenes forgalmi rend lép életbe a Pesterzsébeti temetőnél: a temetőt gépkocsival csak a Tartsay út felől lehetséges megközelíteni. A sírkertet gépjárművel elhagyni a Temető soron az Alsó határút felé, valamint a Temető sor - Vasfű utca útvonalon a Külső Vörösmarty út felé lehet.

A Külső Vörösmarty utcát az Alsó Határ út és a Tartsay utca között csak a közösségi közlekedési járatok vehetik igénybe.

Emellett október 27-én (szombaton) 0 órától november 2-án (pénteken) 24 óráig a Tartsay utcában a Nyír utca–Temető sor között mindkét oldalon megállási tilalom lép életbe. Ugyancsak tilos lesz megállni Vasfű utca mindkét oldalán a Temető sor és a Külső Vörösmarty utca között, a Temetősor utca mindkét oldalán a Tartsay utca és a Vasfű utca között, valamint a Külső Vörösmarty utcában az Alsó Határ út és a Tartsay utca között.

Kispesti temető

Közösségi közlekedés

A Kispesti temető megközelítéséhez október 27-től (szombattól) november 1-ig (csütörtökig) a napközben a szokásosnál sűrűbben induló 42-es villamost, emellett a szintén sűrűbben közlekedő 93-as és 93A autóbuszt, továbbá a vasárnap is szombati menetrend szerint, azaz gyakoribb indulással közlekedő 194-es és a 194B buszjárat igénybevételét ajánljuk.

Közúti közlekedés

A Kispesti temetőhöz vezető alábbi útvonalakon megállási tilalmat rendelnek el október 27-én (szombaton) 0 órától november 2-án (pénteken) 24 óráig

 • a Kassa utcában a Kolozsvár utca és a Pozsony utca között,
 • a Kolozsvár utca mindkét oldalán a Kassa utca és a Hárs utca között,
 • a Darányi Ignác utca mindkét oldalán a Csapó utca és a Kolozsvár utca között.
 • október 27-én (szombaton) 6 órától november 1-jén (csütörtökön) 20 óráig lezárják a Temető közt.

Pestszentlőrinci temető

Közösségi közlekedés

A Pestszentlőrinci temető megközelítéséhez október 27-től (szombattól) november 2-ig (péntekig) a napközben a szokásosnál sűrűbben induló 93-as és 93A buszjáratot, az október 28-án (vasárnap) és november 1-jén (csütörtökön) szombati menetrend szerint, azaz gyakoribb indulással közlekedő 182-es és 184-es autóbusz mellett ajánljuk a 198-as, a 217-es, a 217E, a 282E és a 284E jelzésű buszjárat igénybevételét. A felsorolt gyorsjáratok csak munkanapokon közlekednek.

Közúti közlekedés

Október 27-én (szombaton) 6 órától november 1-jén (csütörtökön) 20 óráig lezárják a Reményik Sándor utcát.

Csepeli temető

Közösségi közlekedés

A Csepeli temetőhöz a megszokott menetrendjük szerint közlekedő 38-as, a 138-as, a 238-as és a 278-as autóbusszal lehet eljutni; a felsorolt vonalakon október 27-től (szombattól) november 2-ig (péntekig) minden nap a szokásosnál nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszok közlekednek.

Cinkotai temető

Közösségi közlekedés

A Cinkotai temető kényelmesebb megközelíthetősége érdekében október 27-én (szombaton), 28-án (vasárnap) és november 2-án (pénteken) a 92-es autóbusz a szokásosnál sűrűbben indul. November 1-jén (csütörtökön) az áruházak zárva tartása miatt a 92-es járat helyett közlekedő 92A busz napközben szintén sűrűbben közlekedik.

Közúti közlekedés

Október 27-én (szombaton) 6 órától november 1-jén (csütörtökön) 20 óráig lezárják a Simongát utcát a Szabadföld út és a Tátraszirt sor között.

Budafoki temető

Közösségi közlekedés

A Budafoki temető az 58-as, a 158-as, a 250-es és a 250B buszjárattal közelíthető meg. Október 27-től (szombattól) november 2-ig (péntekig) rendkívüli buszjárat is indul 158B jelzéssel a Savoya Park és a Budafoki temető között a 158-as busz vonalán. 

Közúti közlekedés

 • október 27-e (szombat) 0 óra és november 1-je (csütörtök) 24 óra között feloldják a megállási tilalmat a Nagy Kőbánya utcán.
 • október 27-én (szombaton) 6 órától november 1-jén (csütörtökön) 20 óráig a Gádor utca felé egyirányúsítják a Debrő utcát és a Víg utcát.

Budakeszi temető

Közösségi közlekedés

A Budakeszi temető könnyebb megközelíthetősége érdekében a 222-es autóbusz október 27-én (szombaton), 28-án (vasárnap), valamint november 1-jén (csütörtökön) és 2-án (pénteken) a megszokottnál sűrűbben indul. A busz a sírkert könnyebb elérhetősége érdekében október 27-e (szombat) és november 2-a (péntek) között ideiglenesen megáll a Budakeszi temető megállóhelyen, a főbejáratától 70 méterre is.

Nagytétényi temető

Közösségi közlekedés

A Nagytétényi temető megközelítésére alkalmas 33-as, a 113-as, a 113A és a 133E busz megszokott menetrendje szerint közlekedik. A 33-as vonalon a megszokottnál nagyobb befogadóképességű, csuklós buszokkal lehet utazni az október 27-28-i hétvégén és november 1-jén.

Fiumei Úti Sírkert

Közösségi közlekedés

A Fiumei Úti Sírkert megközelítésére a BKK Kőbánya felől idén is a 28-as villamost (amely október 27-28-án, valamint november 1-2-án a szokásosnál gyakrabban indul), valamint a minden nap közlekedő 37-es villamost ajánlja. A város többi pontja felől a Fiumei úton zajló villamospálya-felújítási munkák miatt idén a Blaha Lujza térről induló 28-as villamospótló autóbusszal, illetve a Keleti pályaudvartól induló 24-es villamospótló autóbusszal lehetséges a sírkert elérése.

Kispesti öreg temető

Közösségi közlekedés

A temető megközelítéséhez az 54-es, 55-ös, 84E, 89E,  99-es, 151-es és 294E buszjáratokat ajánljuk, melyek a megszokott menetrendjük szerint közlekednek.

 

Változik a parkolási, és néhol a forgalmi rend a temetők környékén, így:

Tilos megállni:

október 27-én 0 órától  november 4-én 20 óráig 

az Új Köztemetőhöz vezető alábbi útvonalakon:

 • Sírkert út mindkét oldalán a Maglódi út és a Kozma utca között,
 • Kozma utca mindkét oldalán az Álmos utca és a körforgalom között,

 a Farkasréti temetőhöz vezető alábbi útvonalakon:

 • Hegyalja út mindkét oldalán a Liptó utca és a Németvölgyi út között,
 • Németvölgyi út mindkét oldalán a Hegyalja út és a Süveg utca között,
 • Érdi út mindkét oldalán a Márton Áron tér és a Németvölgyi út között,
 • Márton Áron téren,
 • Rátz Aladár út mindkét oldalán a Márton Áron tér és a Denevér út között,

a Rákospalotai temetőhöz vezető Zala György utca mindkét oldalán,

az Erzsébeti temetőhöz vezető alábbi útvonalakon:

 • Tartsay utca mindkét oldalán a Nyír utca és a Temető sor között,
 • Külső Vörösmarty utca mindkét oldalán az Alsóhatár út és a Tartsay utca között,
 • Vasfű utca mindkét oldalán a Temető sor és a Külső Vörösmarty utca között,
 • Temető sor mindkét oldalán a Tartsa utca és a Vasfű utca között,

a Kispesti temetőhöz vezető alábbi útvonalakon:

 • Darányi Ignác utca mindkét oldalán a Csapó utca és a Kolozsvár utca között,
 • Kassa utca mindkét oldalán a Kolozsvári utca és a Pozsony utca között,
 • Kolozsvár utca mindkét oldalán a Kassa utca és a Hárs utca között.

Lezárják:

október 31-én 8 órától november 4-én 20 óráig

 • Budapest XVI. kerületében, a Tátraszirt sort a Lóca utca és a temető között,
 • Budapest XVIII. kerületében, a Reményik Sándor utcát
 • Budapest XIX. kerületében, a Temető közt
 • Budapest XXIII. kerületében, a Külső Vörösmarty utcát az Alsóhatár út és a Tartsay utca között

október 31-én 8 órától november 4-én 20 óráig

 • az Újhegyi utat a Maglódi út és az Újköztemető előtti körforgalom között.

Egyirányúsíthatják

október 31-én 8 órától november 4-én 20 óráig

 • a Kozma utcát a körforgalmi csomópont és a Jászberényi út között,
 • Sírkert utcát a körforgalmi csomópont felől a Maglódi út irányába.

Egyirányú forgalmi rend lesz:

október 28-án 0 órától november 4-én 20 óráig

 • Budapest XXII. kerületében, a Debrő utcában és a Víg utcában a Gádor utca irányába,
 • Budapest XXIII. kerületében, a Tartsay utcában a Külső Vörösmarty út felől a Temetősor irányába,
 • Temetősoron a Tartsay utca felől a Vasfű utca felé, valamint a Tartsay utca felől az Alsó határút felé
 • Budapest XVI. kerületében, a Szabadföld úttal párhuzamos gépjármű parkolóban a benzinkút irányából a Décsi József út irányába.

Viszont feloldásra kerül a megállási tilalom:

október 27-én 8 órától november 4-én 20 óráig

 • Budapest IV. kerületében, a Megyeri úton a Szondi utca és a Reviczky utca között,
 • Budapest XXII. kerületében, a Nagy Kőbánya utcán

 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek