Csíksomlyói zarándoklat budafokiaknak

Desktop
Kép: Budafok-Tétény
Kép: Budafok-Tétény
Karsay Ferenc Budafok-Tétény polgármestere és Németh Zoltán Budafok-Tétény alpolgármestere zarándokutat szervez - Ferenc pápa látogatása alkalmából - Csíksomlyóra a kerületi katolikus plébániák támogatásával.

A május legvégén induló útról az önkormányzat oldala számolt be, a programról (egyelőre csak vázlatosan) és a jelentkezés módjáról is tájékozódhattok ott.

A minden évben megrendezett csíksomlyói búcsú most egy hetes lesz: "Mivel idén a csíksomlyói pünkösdszombati 453. fogadalmi búcsú június 8-án, szombaton lesz, egy héttel a pápalátogatás után, ezért a csíksomlyói pápalátogatás napját is fogadalmi búcsúnak nyilvánítom, hogy a pápalátogatás zarándokai is eleget tehessenek az ősök fogadalmának" – áll a gyulafehérvári érsek pápalátogatással kapcsolatos, január 21-én kiadott körlevelében

A pápa, a román államfő meghívását elfogadva, május 31-től június 2-ig több helyszínre és eseményre is ellátogat Romániában. Elmegy a moldvai Jászvásárra, az erdélyi Balázsfalvára és Csíksomlyóra is, ahol szentmisét tart a hegynyeregben - írta az Index.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek