Új görögkatolikus szervezőlelkészség alakult Dél-Budán

Desktop
Fotó: Dél-Budai Görögkatolikus Szervezőlelkészség
Fotó: Dél-Budai Görögkatolikus Szervezőlelkészség

A Bartók Béla úti Szent Imre római katolikus kápolna ad otthont az újonnan alapított Dél-Budai Görögkatolikus Szervezőlelkészség Szent Liturgiáinak. Az első szertartást szeptember 1-jén vezette Kocsis Tamás szervezőlelkész.

Kocsis Fülöp érsek-metropolita július 1-jei hatállyal nevezte ki az addig a Budai Görögkatolikus Parókián segédlelkészként szolgáló Kocsis Tamást az újonnan alapított dél-budai szervezőlelkészség szervezőlelkészévé, aki új megbízatása mellett továbbra is szolgál a Budapesti Egyetemi Lelkészségen is.

Az elsősorban a XI. és XXII. kerületi hívek ellátására létrehozott szervezőlelkészség egyelőre a Szent Imre-kápolnában talált otthonra. Mostanáig a dél-budai görögkatolikusok a ciszterci Szent Imre-templomban ünnepeltek hétfőnként Szent Liturgiát, illetve alkalmanként a budafoki Szent Péter és Pál-kápolnában - számolt be a változásról a Magyar Kurír.

A Dél-Budai Görögkatolikus Szervezőlelkészség vasárnaponként 10.30 órakor végez görögkatolikus Szent Liturgiát a Bartók Béla úti Szent Imre-kápolnában (XI. kerület, Bartók Béla út 19., 1. emelet). Emellett hétfőnként 18 órakor továbbra is Szent Liturgiát mutatnak be a ciszterci Szent Imre-templomban.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek