Kutyát csak pórázon szabad vezetni, ha természetvédelmi területen kirándulunk vele

Desktop
A kutyák póráz nélküli sétáltatása természeti, védett természeti és vadászterületen szabálysértésnek minősül! - figyelmeztet az Országos Magyar Vadászati Védegylet. Budapesten közel 40 helyi jelentőségű, védett természeti terület található.
 
A kóbor és az elkószált ebek fenyegetik az őzgidákat, amelyeket elpusztítva komoly kárt okozhatnak az őzállományban. A vad védelme érdekében a vadászok akár le is lőhetik a vadat űző kutyát, ha a veszély másként nem hárítható el.
 
Az enyhe tél miatt az őzsuták a megszokottnál korábban ellhetnek, és a következő hetekben könnyen találkozhatnak gidákkal a kirándulók. Attól, hogy az őzgida egyedül van, még nem árva! Semmiképp se érjünk hozzá, sőt lehetőleg ne is közelítsük meg, mert ezzel lassú éhhalálra ítéljük!
 
A gidát a suta akkor hagyja egyedül, ha veszélyt érez vagy táplálkozik. A gida ekkor ösztönösen meglapul. Ha ilyenkor megsimogatjuk, rajta és környezetén ott marad az ember szaga, az anyja már nem fogja elfogadni, szoptatni. Az elhagyott állat így lassan éhen pusztul, ha ugyan nem találják meg előbb a ragadozók.
 
Amennyiben valaki olyan helyen talál gidát, ahol eszerint veszélyben lehet, az adott területen vadgazdálkodásra jogosult szervezetet kell értesítenie. A vadászatra jogosult elérhetőségeit a legközelebbi település önkormányzatánál lehet megtudakolni.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek