Január utolsó hetében enyhül a téli idő

Desktop
A kép illusztráció! (fotó: ittlakunk.hu)

Ugyan helyenként hullhat még hó, havas eső, ónos eső, de egyre inkább esőre kell készülni. Január utolsó hetében enyhül az idő: éjszakánként sem kell komoly mínuszokra számítani, nappal akár 10 Celsius-fok körüli meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn reggeltől egyre többfelé várható csapadék, eső, ónos eső, havas eső egyaránt előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.
   
Kedden is lehet gyenge eső, hajnalban ónos eső. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 1, a maximumhőmérséklet plusz 1-6 fok között valószínű.
   
Szerdán többnyire erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő valószínű, néhol ónos szitálás előfordulhat. A leghidegebb órákban 0 fok körül, napközben plusz 2-8 fok között alakul a hőmérséklet.
  
Csütörtökön az ország nagy részén erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő valószínű, de napközben több helyen felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap. Csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 5-10 fok között valószínű.
   
Pénteken elsősorban az ország északi felén valószínű kisebb eső, zápor. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 2, a maximumhőmérséklet plusz 5-10 fok között alakul.
   
Szombaton változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz, napközben plusz 5-10 fok között alakul a hőmérséklet.
   
Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, elszórtan kisebb esőre is számítani lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet plusz 6-11 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?