Ilyen lesz a Prédikálószéken az új kilátótorony

Desktop
Az épülő kilátótorony látványterve (forrás: Koller és Társa Tervező Kft.)
Az épülő kilátótorony látványterve (forrás: Koller és Társa Tervező Kft.)
Már betonozzák az alapját annak az új kilátótoronynak, amely a Visegrádi-hegység egyik legszebb csúcsán, a Prédikálószéken épül majd. 
 
A torony 12 méter magas lesz. Az építkezés során a környezetre veszélyes anyagot nem használnak fel és igyekeznek a munkálatok során a legkisebb felfordulást okozni. A februárban elkezdődött építkezést hamarosan megszakítják a madarak fészkelési idejére tekintettel, így a nyár közepe felé vehet újabb lendületet a kivitelezés.  
 
Az átadásra ősszel kerülhet sot, akkor a most eltávolított pad-asztal garnitúrák többszöröse fog ide visszakerülni.
 
Az elmúlt időszakban két kilátótorony is épült a Pilisben. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kilátók vonzzák a kirándulókat, egy ilyen létesítmény akár meg tízszerezheti a környék látogatóinak a számát.
 
A Prédikálószék kilátójának átadásáig célszerű lenne a Pilisszentlászló – Keserűs elágazás közt lévő piros kereszt jelzés nyomvonalának részbeni áthelyezése, hogy könnyebb úton, kevesebb emelkedővel is elérhető legyen az új építmény. Szintén szükséges lenne a piros háromszög jelzésnek a Király kútnál lévő szakadékátjáróját biztonságossá tenni.
 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek