Kellhet a korcsolya, a szánkó, majd jön az enyhülés – húzós lesz a heti időjárás

Desktop
kép: tion.hu
kép: tion.hu

Az ország egyes részein kedd hajnalra megint jön az extrém hideg (-20 fok), ez Budapestet ilyen mértékben nem érinti. Arról viszont szintén szólt az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése, hogy a késő délelőtti, déli óráktól az északi megyékben intenzív havazás kezdődhet, és ez már Budapestre is vonatkozik: a havazás miatt Budapestre és Pest megyére is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

De az OMSZ szerint jöhet ónos eső is: kedd délutántól a Győr-Budapest-Debrecen vonaltól délre egyre inkább ónos esőre vált a csapadék. A késő esti óráktól a Darány-Budapest sáv mentén intenzív ónos eső valószínű. Emiatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Ez csak a kedd, ezután ugyanis jön a fordulat. Szerdán még a különböző csapadékokról fog szólni az időjárás, így az ország különböző tájain lehet hó, ónos eső, vagy akár eső is. Az idő elkezd melegedni, szerdán már -4 és -1 fok között alakul a hőmérséklet, csütörtökön már -2 és +1 között alakulhatnak az értékek, míg pénteken -1 és +5, szombaton 1-7 fok között ingadozik a hőmérő, míg vasárnapra 8 fokos maximummal számolnak. Ahhoz képest, hogy a hétfő reggeli minimum -13 fok volt Budapesten, ez 21 fokkal melegebb – erősen hangzik.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?