Szerdára is harmadfokú riasztást adtak ki az ónos eső miatt – csúsznak az utak, sok a baleset!

Oszd meg másokkal!

Desktop
Ónos eső (forrás: Máthé Zoltán - MTI)

Harmadfokú, vörös riasztást adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat Budapestre az ónos eső veszélye miatt. A főváros területén ez elmúlt 24 órában tizenkét helyszínen volt szükség tűzoltói segítségre.

A várt csapadék mennyisége szerdán 5 millimétert is elérheti ónos eső formájában.

A főútvonalak takarítása folyamatos, a mellékútvonalak takarítása kapacitás függvényében történik. Az éjszaka folyamán az FKF Zrt. 74 munkagéppel takarította a fővárosi útvonalakat.

A fővárosban 227 tűzoltó és 75 készenléti tűzoltóautó teljesít szolgálatot, de szükség esetén a katasztrófavédelem megnöveli a létszámot. A készenléti állomány mellett az operatív törzsben húsz munkatárs lát el ügyeletetet, valamint nyolc terepjáró képességű személyautó is rendelkezésre áll. A hivatásosok munkáját több önkéntes egyesület is segíti.

Ilyen időjárásnál csúszós, jeges utakra és lezárt útszakaszokra kell készülni. Mielőtt útnak indulnátok, tájékozódjatok az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról.

Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre megfelelően felkészített gépkocsival szabad elindulni. Gyalogosan és gépjárművel is fokozott óvatossággal kell közlekedni. Akik a tömegközlekedést választják, megnövekedett várakozási időre számítsanak.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet az ingatlantulajdonosok, tulajdonosi közösségek és -kezelők, illetve -fenntartók figyelmét, hogy a jogszabályok értelmében kötelesek gondoskodni az ingatlanjuk előtti járdaszakaszok folyamatos tisztántartásáról, az árkok és csatornanyílások hótól, jégtől való megtisztításáról, a síkos járdaszakaszok hintéséről és sózásáról is.

Aki bajba jutott járművet lát, vagy tűzoltói segítségre van szüksége, hívja a 112-es segélyhívó számot - írja a katasztrófavédelem.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?