Várod már a havazást? Akkor van egy jó hírünk!

Desktop
kép: tion.hu
kép: tion.hu

Radikális változás lesz az időjárásban szerdán, figyelmeztetést is kiadott a meteorológiai szolgálat.

Szerdára ónos eső és havazás veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetéseket néhány megyére és a fővárosra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ónos eső veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést. A havazás miatt Budapestre és Pest, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

A szerdán kezdődő havazással a hegyekben már komolyabb hótakaró is kialakulhat. 

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 2 Celsius-fok között valószínű, napközben többnyire 1-7 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön országszerte várható csapadék: többnyire eső - többfelé kiadós mennyiség -, de északon havas eső, havazás is valószínű, majd a déli óráktól délnyugat, nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, egyre nagyobb területen megszűnik a csapadék. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 1-6 fok között várható.

A hétvégén ismét várható havazás, ugyanis délkelet felől egy újabb mediterrán ciklon húzódik az ország felé. A hétvégén a havazás mellett erős, akár viharos szél is várható. Így hófúvásra is készülni kell.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?