Vannak még időpontok az ingyenes ágdarálásra

Desktop
Fotó: Green Arbor
Fotó: Green Arbor

Sokan jelentkeztetek, hogy senki ne maradjon ki a tavaszi kertrendezésből, új időpontokat is adott meg az önkormányzat az ingyenes ágdarálásra.

Ha van interneted (vagy segítesz a szomszédnak) továbbra is ezen a linken lehet bejelentkezni.

De azok sem maradhatnak ki, akiknek nem megy még ez az elektronikus dolog: ügyfélfogadási időben személyesen is lehet jelentkezni a Városházán, a 65-ös irodában.

A kerti gallyak (1 évnél idősebb fásszárú növények) helyben történő aprítékolására minden budafok-tétényi, kertvárosi lakos jelentkezhet, ezt az önkormányzat térítésmentesen biztosítja a tavaszi szezonban. A kerti munkák, metszések, ifjítások során keletkező tetemes zöld hulladék talajjavító anyagként hasznosítható az aprítás után. A keletkező apríték felhasználható talajtakarásra (nedvesség visszatartására), illetve komposztálásra is tökéletesen alkalmas. Egy lakcímen szezononként egy alkalommal, maximum 5 köbméter gally aprítására van lehetőség az akció keretében. Fontos, hogy csak tiszta, szennyeződés- és egyéb zöldhulladék-mentes (pl. kaszálék, lehullott lomblevél) gallyakat tud a gép feldarabolni. Az apríték felhasználásáról a lakosnak kell gondoskodnia. A gallyhalmot telken belül vagy közeli közterületen kell kikészíteni úgy, hogy a forgalmat ne akadályozza, és minimum három kocsiállás szabadon maradjon a halom közelében az adott napon - foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat az önkormányzat oldala.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek