Jönnek már a szúnyogirtók

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép csak illusztráció, fotó: cocoparisienne
A kép csak illusztráció, fotó: cocoparisienne

Annyi lett a szúnyog a sok eső (és áradás) után, hogy sokan már a polgármesterhez fordultak... és ő rá is kérdezett a katasztrófavédelemnél.

Nos a következő időpontok: június 14, péntek - földi kémiai, (a tartaléknapjai június 15. és 16.), június 18-án pedig légi védekezésre kerül sor.

Ha nálatok nem jelennek meg, ne lepődjetek meg, a katasztrófavédelem most elsősorban a folyóvizek áradását követően a mocsaras-susnyás területeket célozza meg elsősorban. A Dunán és a Tiszán levonult kisebb árhullám nagy területen hozott létre csípőszúnyogok számára ideális, természetes ellenségektől mentes élőhelyeket. Mindkét folyó mentén szükség van a lárvák elleni védekezésre, de a korábbi kisebb áradás hatására már a kifejlett szúnyogok száma is megemelkedett, amely folyamat a legtöbb folyó mentén a következő hetekben tovább erősödik majd. A meleg időjárás felgyorsította a lárvák fejlődését, ezért a májusi esők után kialakult több ezernyi pocsolyából, árkokból már nagyobbrészt kikeltek a szúnyogok - írják.

És ez látszik is, mert nem ez a júniusi lesz az első gyérítés az idén, a kerületben jártak már május 31-én és június 3-án is.

MInd a légi, mind a földi permetezést a kora esti órákban végzik, amikor a méhek már nincsenek kint a szabadban, a permetezőszer a felhasznált koncentrációban emberre és melegvérű állatra nem veszélyes. 
 

 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?