Őszre elkészül a Kőbányász park felújítása

Desktop
A terv, forrás: budafokteteny,hu
A terv, forrás: budafokteteny,hu

Már májusban lezárták a forgalom elől, de csak most kezdődik meg igazán a Kőbányász park felújítása, több mint ezer cserje, trambulin és új játszóeszközök kerülnek a parkba.

A XVI. utca és a Rózsakert utca sarkán található park fejlesztéséről a lakosság bevonásával döntött Budafok-Tétény önkormányzata. Megújulnak a játszótéri elemek, az emlékmű környezete is új burkolatot kap. Az éjszakai nyugalom megőrzése érdekében a park zárható lesz a környéken lakók kérésére.

A park játszótéri elemeit a lakók választhatták ki. A válaszadók 84,3 százaléka szavazott a hintára, így egy háromállású hinta (lapülőke, bébihinta, fészekhinta), trambulin és kisgyermekek számára is megfelelő csúszda kap majd helyet a téren, ezekre 75,7 százalék szavazott. A meglévő elemek közül megmarad a mászófalas kombinált mászóka (a válaszadók 72,2 százalékának véleménye alapján), azonban a téren belül új helyre kerül. Az új játszóelemek alá tervezett gumiburkolat a hozzájuk csatlakozó gumidombokkal további játszófelületet ad majd. A gyermekek biztonságát szem előtt tartva a játszóelemeket a sporttértől elkülönítve, a fák árnyékában helyezik el.

A téren az emlékmű körül és a sportpályák környezetében új utcabútorokat, padot, lócát és hulladékgyűjtőt telepít az önkormányzat, valamint megújul a röplabdapálya hálója is. A zaj- és porszennyezettség csökkentése érdekében több mint ezer cserjét ültetnek a lakóházak közelébe.

A társadalmi egyeztetés során a lakosság több mint 50 százaléka szavazott arra, hogy ne szelje keresztül a parkot sétánysáv, így több zöldfelület marad a szabad játékra és a pihenésre.

A munkák ősszel fejeződnek be, ígéri az önkormányzat oldala.

Pályázatot nyújtottak be egy street workout tornapályára is, ha nyernek, egy újabb ütemben így ez is kerülhet a parkba.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek