Annyian jelentkeztek, hogy rendelni kellett még: több százan kaptak komposztládát az önkormányzattól

Desktop
Kép: Budafok-Tétény
Kép: Budafok-Tétény

Korábbi cikkek a témában:

A hossszú ünnepi hétvége előtt vehették át azok az önkormányzat által felajánlott komposztládákat, akik időben jelentkeztek a felhívásra.

És bizony, vagy háromszor többen jelentkeztek, mint amire előzetesen számítottak. De rendeltek még a 420 literes, műanyag ládákból, így mindenki kapott.

Mert komposztálni jó. Jó a természetnek úgy általában (mert nem kerül a rengeteg szerves hulladék a szeméthegyre), jó a kertednek (a növényeid hálásak lesznek jövőre a friss komposztért), és jó a pénztárcádnak is (meglátod, ezentúl nem lesz csordultig a kuka).

Ha erről a láda-osztásról most lemaradtál, ne búsulj, biztosan lesz jövőre is. Addig pedig barkácsolhatsz egy egyszerűbbet magadnak a kert sarkába, vagy "elajándékozhatod" az összegyűjtött komposztnak valót.

Van egy internetes oldal, ahol a térképen keresheted meg a legközelebbi befogadót, vagy ha te foglalkoznál szívesen kicsit nagyobb mennyiséggel, föl is iratkozhatsz közéjük. (Még nincsenek sokan, de azért érdemes kattintani.)

Kicsit ugyan messze van, de a Főkert X. ker. Keresztúri u. 130. (Telefon: 261-8425) alatti telepén a budapesti lakosság számára 100 kg-ig ingyenesen adható le zöldhulladék (cégektől 1280 Ft + áfa/m3-es áron veszik át). A telep nyitvatartása: H - CS 7.00 - 15.00 P 7.00 - 12.30 Behozható max. 25-30 cm törzsátmérőjű gally, ág is.

 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek