Már megint tilosban parkolt a BEAST-1? Olcsó reklámtrükk! Vagy mégse?

Desktop
Ezzel a képpel hirdetik a Phantomot (forrás: hasznaltauto.hu)

"Itt is, ott is, amott is, a mi házunk előtt is" - énekelheti a Bikini együttessel jó néhány belvárosi lakó és zsurnaliszta, akik látták, hallották, megtudták, lefényképezték, hogy Fürst György, Terézváros volt szocialista alpolgármestere, a Centrum Parkolási Kft. ex-vezére, százmilliós nagyságrendű ingatlanpanamák gyanúsítottja, a Közép-afrikai Köztársaság áldiplomatája hatalmas, matt fekete Rolls Royce Phantomjával tilosban parkolt az ötödik, a hatodik, a nemtudjukhanyadik kerületben. Már megint. 

Akit untatnak a kicsit hosszabb cikkek, az innen ugorjon izibe az írás utolsó harmadára.
 
A többieket talán érdekli például, amit június 22-én a Magyar Nemzet írt: "A főváros V. kerületében eddig hatszor büntették meg Fürst Györgyöt, amiért ... Rolls-Royce Phantomjával tilosban parkolt. ... Fürst BEAST–1 rendszámú luxuslimuzinjára a napokban a belvárosi József nádor téren raktak kerékbilincset, mert a járdán parkolt. ... Puka Zsófia, az V. kerületi önkormányzat sajtóreferense elmondta: az említett rendszámú autó tulajdonosa időközben kifizette a 14 400 forintos helyszíni bírságot, ezért a kerékbilincset levették a járműről. Ugyanakkor a közterület-felügyelet szabálysértési feljelentést tett ellene, amelyben akár ötvenezer forintos bírságot is kaphat ..."
 
A Népszabadság Online-on pedig Uj Péter imígyen viccelődött: "Fürst Gy. őszinte ember, nem próbál megbújni, sunnyogni, nem lapít mondjuk valami proli Silver Shadow II-vel, Q7-essel, SEL Mergával, hanem bevállalja a Phantomot keményen, és rögtön a matt fekete fényezésűt, Beast-1 rendszámmal, nehogy valaki azt higgye véletlenül, hogy nem szervezett bűnözővel van dolga." 
 
Tegnap az Index írta meg, hogy "Ismét tilosban parkolt a fenevad", s a hírt aztán a 6.kerulet.ittlakunk.hu is lehozta. A gyanús multimilliomos (multimilliárdos?) tehát megkapta jobbról, balról, alulról, fölülről, ami jár.
 
Nem sokkal ezután viszont az ittlakunk.hu szemfüles szerkesztője kiszúrta: a Használtautó.hu oldalon kerek 100 millió forintért árulják a 101 ezer kilométert futott, 2003-as évjáratú, vajbőr ülésű Phantomot. A cikk írása közben vettük észre, hogy ugyanezt vette észre a Heti Válasz, amely friss számában foglalkozik Fürst viselt dolgaival.
 
A hirdetés szövegében ez a mondat is szerepel: 
 
"Eladó a hírekből jól ismert (Mokka, Tények, Blikk, HVG. ) Beast-1, azaz Bestia. SZEREZD MEG AZ ORSZÁG LEGMENŐBB VERDÁJÁT! A telefonszámot munkaidőben lehet hívni."
 
Kinek ne érné meg néhány kis bilincselés és büntetés úgy 100 ezer forintos nagyságrendben, amikor, ha a kocsit a nagy habverés miatt 5 százalékkal drágábban sikerül eladnia, 5 milliót nyerhet? 
 
A hírverésben most akaratlanul mi is bekapcsolódtunk, nem azért, hogy tovább verjük a habot, hanem mert érdekesnek találtuk a történetet. Mindenesetre hasztalan próbáltuk hívni a megadott számot (06-1-9996102), azt többszöri próbálkozásunkra sem vette föl senki. Az is előfordulhat persze, hogy valaki csak a bolondját járatja Fürsttel vagy az autóhirdetési oldallal.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek