Kevesebb a regisztrált bűncselekmény - évet értékelt a BRFK

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: police.hu)

Kedden tartotta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a 2013. évet taglaló értekezletét. Dr. Tóth Tamás r. dandártábornok az írásbeli jelentéshez fűzött szóbeli kiegészítésében elmondta: a 2013-as évre a fővárosban tartózkodók szubjektív biztonságérzetének növelését, az együttműködő, a támogató, a segítő Budapesti Rendőr-főkapitányság kialakítását, a rendőri munka hatékonyabbá tételét, a párhuzamosságok feltárását és megszüntetését, a professzionális és a költséghatékony szervezet megvalósítását tűzte ki célul. A kitűzött célok a közvélemény kutatási adatok, az önkormányzati és az állampolgári visszajelzések alapján megvalósultak.

A 2012-es és 2013-as számok összehasonlítása alapján Dr. Tóth Tamás kiemelte: a regisztrált bűncselekmények száma 8 %-kal volt kevesebb a fővárosban 2013-ban, mint egy évvel korábban, nyolc kiemelt bűncselekmény kategóriában a csökkenés mértéke átlagon felüli. A nyomozáseredményességi mutató 11 %-al emelkedett. A rablások számának 37 %-os csökkenése mellett a rablások nyomozáseredményességi mutatója közel 50 %-ra emelkedett. 2013-ban 63 %-kal több ügyben került sor vádemelésre és közel négyszeresére emelkedett a bíróság elé állítások száma.

Dr. Takács Tibor r. vezérőrnagy, bűnügyi főigazgató, országos rendőrfőkapitány-helyettes a 2014 év célkitűzéseként az elért eredmények megtartása mellett a választások zavartalanságának biztosítását, a gépjármű lopások, a betöréses lopások, valamint a kábítószer terjesztésével kapcsolatos bűncselekmények számának csökkentését határozta meg. Felhívta a rendőri vezetők figyelmét a parancsnoki gondoskodás fontosságára, mely az állomány lehető legjobb szolgálatellátásának egyik alappillére.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?