Útdíj: Ezt tedd, ha pótdíjfizetési felszólítót kaptál

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Máthé Zoltán - MTI)
Január 1-jétől bevezették az útdíjat többek között az M0-s körgyűrű nagy részére és az autópályák fővárosba vezető szakaszaira a Budapest határát jelző táblákig.
 
Azok az autósok, akik a fizetőssé vált útszakaszokat januárban matrica nélkül használják, pótdíjfizetési felszólítást kapnak. Befizetni a büntetést ugyan nem kell - csak az 1470 forintos szolgáltatási díjat kell megtéríteni-, de személyesen kell intézni a matrica vásárlását az ügyfélszolgálaton.
 
Az érintett autósoknak be kell menniük a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. valamelyik ügyfélszolgálati irodájába még március 1-je előtt, és venni kell egy, a jogosulatlan úthasználat helye szerinti éves megyei matricát vagy országos éves matricát. Ebben az esetben az 1470 forintos szolgáltatási díj ellenében mentesülhetnek a csaknem 15 ezer forintos pótdíj alól. Ha több pótdíjfizetési felszólítást is kapott valaki, akkor is csak egyszer kell megfizetni a szolgáltatási díjat. A türelmi idő január 31-ig tart.
 
A fővárosban egyetlen NÚSZ ügyfélszolgálati iroda található: az M3-as autópálya fővárosi kivezető szakaszánál, a Szilas pihenőhelyen, a Városkapu utcánál (XV. kerület, Szentmihályi út felől megközelíthető). Az iroda minden nap 24 órán keresztül nyitva tart. Telefonszámuk: +36(36)587-500.
 
A Pest megyére vonatkozó, évente 5 ezer forintba kerülő útdíjmatrica az M0-s körgyűrűre és az autópályák bevezető szakaszára is érvényes. A megyei matricák mellett a hagyományos "időalapú", azaz 10 napos, havi vagy éves matricákat idén is meg lehet vásárolni. A hagyományos időalapú matricák mellé az érvényességi idő figyelembevételével már nem kell megyei matricát venni.
   
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató ügyfélszolgálati irodáinak egy része bővített nyitva tartással áll az ügyfelek rendelkezésére hétvégén is. Január elsejétől a megyei matrica mintegy 1500 értékesítési pont bármelyikén mindegyik megyére megvásárolható, február elsejétől pedig minden eddig megszokott értékesítési ponton meg lehet majd vásárolni az új matricákat.
 
A hagyományos időalapú matricákat D1, B2 kategóriákra minden korábbi viszonteladói partnernél a megszokott módon meg lehet vásárolni. A 2014. december 31-e előtt vásárolt 10 napos és havi matricák a lejárat időpontjáig, a 2014-es éves matricák 2015. január 31-ig érvényesek a vásárláskor érvényben lévő feltételek mellett.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?