A rendszámot is felismerik, a záróvonal átlépését és a biztonsági öv használatát is figyelik az új traffipaxok

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Kovács Tamás - MTI)
Új közlekedési ellenőrzési rendszert - traffipaxot - tesztel a rendőrség februárban, az első 160 változtatható helyű kamerát már kiosztották.  
   
A februári tesztüzem idején még nem kell számítaniuk az autósoknak arra, hogy az új kamerával mért sebességtúllépés esetén bírságolják őket, ugyanakkor a régi készülékeket is használják még, és az azokkal mért sebességtúllépésnél büntetnek. Az új kamerákat márciusban véglegesítik.
   
Az európai uniós finanszírozásból vásárolt, egyenként 5,7 millió forint értékű új eszközök a sebességtúllépés mellett forgalomszámlálásra, rendszámfelismerésre is alkalmasak. Áprilistól további funkcióit használják majd a készülékeknek: a tilos jelzésen való áthaladást, a záróvonal átlépését is figyelni tudják.
 
Egy kiegészítő kézi berendezés segítségével a rendőrök azt is látni fogják, ha a kamerával figyelt autót körözik, lejárt a műszaki érvényessége vagy épp nincs érvényes kötelező biztosítása. A rendszer arra is alkalmas, hogy ellenőrizzék a buszsáv jogosulatlan használatát vagy a biztonsági öv használatát. 
 
A közlekedők országszerte találkozhatnak az új eszközökkel, a mobil készülékek mellé érkező fix kamerákat szintén országszerte telepítik és 365 forgalmi sávot figyelnek majd. 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?