Budafok, 1. sz. postahivatal

Oszd meg másokkal!

Desktop
A posta újkorában, 1931, forrás: Postamúzeum
A posta újkorában, 1931, forrás: Postamúzeum

A Budafok 1 postahivatal 1931-ben Tichtl György tervei alapján épült.

Tichtl György a budapesti műszaki egyetem elvégzése után, 1902-től a Kereskedelmi Minisztérium műszaki segédmérnöke lett. 1908-ban, amikor megnősült, éppen a Wekerle-telep magyaros házikóinak némelyikét tervezte Bierbauer Istvánnal, aki 1912-ben maga mellé vette a Magyar Királyi Postán belül ekkor megszervezett Postaházak Építési Felügyelőségére. Ekkortól fogva az 1940-es évekig nem volt olyan magyarországi postaépület, amelynek tervezésében és építésében Tichtl György ne vett volna részt. A ő nevéhez fűződik többek között a lágymányosi, a budafoki, a szombathelyi és a nagykanizsai posta, valamint a neobarokk Lipót telefonközpont a Váci úton, írja a Budai polgár.

A Hűvösvölgybe épített családi villlája is áll még, annak és az egész családnak Budapesthez szorosan kapcsolódó történetét itt olvashatjátok

 

 

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek