Építészeti díjat kapott a Szomszédok piaca

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: Botár Gergely, kormany.hu
Fotó: Botár Gergely, kormany.hu

A magyar építészeti kultúra népszerűsítésében, a minőségi épített környezet létrehozásában, az építészeti értékek megóvásában és az építészeti szemléletformálásban kifejtett tevékenységért adták át idén a Pro Architectura díjakat október 24-én a Parlamentben.

Idén a díjra valamely jeles építészeti, városépítészeti, tájépítészeti vagy belsőépítészeti alkotás létrehozásában kifejtett építészeti-tervezői tevékenységgel, valamint az építészeti közéletben és oktatásban, tervezésben és tervpályázatok területén elért kiváló eredményekkel lehetett pályázni, de kitüntettek egy kiemelkedő építészeti alkotás megvalósításában közreműködő építtetőt és egy kivitelezőt is.

Pro Architectura díjat kapott az Avant-Garde Építész Stúdió Kft. a főváros XXII. kerületében lévő és a városképhez illeszkedő piac, valamint a hozzá kapcsolódó közösségi tér kialakításáért.

Két további budapesti díjazott volt még: a Nagy Csaba építész által vezetett Archi-Kon Kft. a Palatinus Strand épületének átalakításáért és felújításáért, Berecz Tamás és Batári Attila pedig a vizafogói Tours-i Szent Márton plébániatemplom átalakításáért kapott elismerést,

Kivitelezőként Puskás András díszműbádogos kapta meg a díjat, a Zugligeti lóvasút állomásépületének teljes körű tetőfedő és díszműbádogos feladataiért, az épület fedélszékrendszere és a tetőfedés helyreállításáért.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?