Egyelőre pezsgőüzemet, később talán teraszt, látogatóközpontot, éttermet építenek Sauskáék a Budafoki domboldalba

Desktop
Kép: Bord
Kép: Bord

Megkezdődtek a Sauska pezsgőpince építési munkálatai Budafokon. A projekt különleges, mert nem jelenik meg épület a felszín felett, a teljes technológiát a száz éves pincejáratokban helyezik el.

A cég közel 400 méternyi pincét vásárolt, A több telek összevonásából létrejött helyszín közvetlen a Nagytétényi úton, szinte a Duna-parton található. A tágas udvarról, a támfalból nyílnak a pinceágak bejáratai. A pince kifejezetten látványos, legnagyobb belmagassága eléri a 8 és fél métert és a leghosszabb egyben látható pinceszakasz megközelíti a 120m-t. A térarányok és méretek bámulatosak, szakrális tér hangulatát idézik. A pincék felett, három emelet magasságban, ligetes zöld domb emelkedik, kiváló kilátást nyújtva a Dunára és a Csepel-szigetre.

Az első ütemben funkcionális, modern üzem készül a pinceágakban, a hosszú távú tervekben egy támfalépületbe rejtett látogatóközpont, étterem, terasz, látványpince is szerepel.

(A projektről a tervezőiroda, a Bord Építészstúdió számolt be.)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek