Ellepte Budapestet a bűz, már a kormányhivatal vizsgálódik az ügyben

Desktop
a kép illusztráció

Csütörtökön eszméletlenül büdös lett a fővárosban, trágyaszag terjengett a levegőben.

Lakossági bejelentések alapján már vizsgálatot folytat a Pest Megyei Kormányhivatal az elmúlt napokban érezhető bűz miatt - tudta meg a hvg.hu.

Először Budaörs polgármestere azt mondta: Zsámbékon trágyáznak és a nagy szél viszi szét a szagot. Zsámbék polgármestere, Horváth László a hvg.hu-nak azt mondta, a település belterületén nem trágyáznak, ott nem is érezni a szagot, ő a Gyermelyi Zrt-re mutogatott.

A budaörsi rendőrkapitány szerint is a Gyermelyi Zrt. trágyázott nagy területen Szomoron, Bajnán és Budajenőn, ez okozta a mérhetetlen bűzt, a cég csirkeürülékből készíthetett hígtrágyát. 

A cég szerint viszont kizárt, hogy tőlük bűzlik Budapest: a kereskedelmi igazgató válaszában azt írta, a vállalatcsoport növénytermesztéssel foglalkozó cégei minden év augusztusában-szeptemberében trágyáznak a cégek által művelt területeken, a földek termőképességének megtartása érdekében elhelyezik és beszántják a baromfitartó ágazatunknál keletkező szerves trágyát.

Azt írta, a jogszabályok szerint és nagy körültekintéssel végzik a trágya tárolását, kezelését és kihelyezését. A trágyát azonnal bedolgozzák a földbe. Szinte kizárható, hogy a Budapesttől minimum 40 km-re lévő, kis területen kiszórt, majd azonnal beszántott trágya okozott a fővárosban problémát.

A csatornázási művek szerint a közcsatornarendszerrel egészen biztosan nincs összefüggésben a több kerületet is ellepő szag.

A katasztrófvédelem szerint nincs szennyező anyag a levegőben, csak büdös van.

A kormányhivatal talán kideríti, mi okozta a rettenetes bűzt.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek