Felértékelődnek a helyi kis és közepes boltok? Így változhatnak a fogyasztói szokások

Desktop
Helyi üzletvezetők azt tapasztalják, átalakulnak a vásárlói szokások a budai belvárosban és környékén, többek között a megyei autópálya-matrica bevezetése miatt is inkább helyben vásárol a lakosság, de a vasárnapi zárva tartás is a gyorsabb árubeszerzést ösztönzi majd. Az itt élők a nagybevásárlásaikhoz is egyre inkább a közeli üzleteket választják a hipermarketek helyett.
 
Az autópálya-matricák bevezetése is pozitívan hat a belvárosi üzletek forgalmára, az emberek egyre inkább úgy látják, nem érdemes kimenni a budaörsi bevásárlóközpontokba - állítják helyi boltosok. 
 
Egy helyi kiskereskedő szerint a közepes üzleteknek az elmúlt évek forgalomvesztése miatt dönteniük kell: inkább kisebb üzletté válnak, hogy kevesebb alkalmazottal, a költségek csökkentésével fenn tudjanak maradni; vagy inkább növekednek, bővítik a választékot, hogy visszaszerezzék a vevőket. 
 
A budai belvárosban élők egyre igényesebbek, a drágább sajtokat, felvágottakat, borokat keresik, valamint megnőtt az igény a glutén- és laktózmentes, továbbá a bio- és paleotermékek iránt. 
 
Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?