DIGI? Ha elmúltál 100 éves és hozod anyádat is!

Desktop

Felháborodott levelet kaptunk, amiben a DIGI szolgáltatásaival kapcsolatos észrevételeit írja le olvasónk.

„A DIGI különös módját választotta annak, hogy a lakást bérlőket kiiktassa az ügyfelei köréből. Ha lakásbérlőként akar valaki tévé, telefon vagy internetes hozzáférést kapni a szolgáltatótól, akkor a lakás tulajdonosának készfizető kezességi papírt kell aláírnia kétszázezer forint erejéig. Azt a készfizető kezességi nyilatkozatot, amelyet az ember még a családtagjai, nemhogy egy vadidegen bérlő esetében is háromszor meggondolja, hogy aláírja. De, ha mindez nem elég, akkor a lakás tulajdonosának állandó lakcímének is meg kell egyeznie a bérlemény címével. Ellenkező esetben a szolgáltatás megkötésekor el kell kísérnie bérlőjét és be kell mutatnia a lakás adásvételi szerződését vagy a földhivataltól több ezer forintért kiváltott tulajdoni lapot.

A digis ügyfélszolgálatosok csak többszöri rákérdezésre árulják el, van más módja is a szolgáltatás megkötésének. Lehetősége van a bérlőnek előre kifizetni a szolgáltatást több hónapra, és ekkor nem kell készfizető kezes. De most jön a csavar, akkor is kell tulajdonosi hozzájárulás, hogy a bérleménybe bevezessék a szolgáltatást, és az is tartalmaz készfizető kezességi nyilatkozatot. Amikor pedig a leendő ügyfél megkérdezi, ezt hogyan gondolják, hiszen előre fizeti a díjat és arról volt szó, ilyenkor nem kell készfizető kezes, DIGI válasza egyszerű: nincs erre az esetre másik nyomtatványuk.

Ha ezt az átverést lenyeli a leendő ügyfél, aláírattatja a lakás tulajdonosával a tulajdonosi hozzájárulást, amely tartalmazza a készfizető kezességi nyilatkozatot, akkor jön az újabb gyomros. Mivel a bérlemény címe és a tulajdonos tartózkodási helyének címe nem egyezik, ezért csak akkor köt a DIGI szerződést, ha a leendő ügyfél bemutat egy közüzemi számlát, amelyen tulajdonos neve áll.

A DIGI részéről sokkal tisztességesebb lenne, ha kijelentené: lakást bérlőknek nem ad szolgáltatást. Kész, ez van. Bár ez igen diszkriminatív lépés lenne, de legalább egyenes. És nem olyan sunyi magatartás, mint a fent leírtak, amelyből csak sejteni lehet: bérlőként csak akkor kapsz szolgáltatást, ha elmúltál 100 éves és a szerződéskötéskor elhozod anyádat is.”

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek