Deutsch Tamás: Tíz százalékkal lesz olcsóbb az internet

Desktop
Deutsch Tamás

Frissítés: Az MTI hibázott, Deutsch Tamás nem 5 százalékot, hanem 18-at emlegetett, újabb hírükben korrigálták a hibát. Az más kérdés, hogy így hét százalékos csökkentést kapunk, ami csak nagy jóindulattal kerekíthető tízre.

Nyilatkozott ma reggel az M1-en Deutsch Tamás, Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztosként. Bejelentette, hogy 2017-től az internetszolgáltatás áfája 27-ről 5 százalékra csökken, a kormány pedig jogi garanciákat akar beépíteni arra, hogy ezt a csökkentést ne nyelhessék le a szolgáltatók, tehát "amennyivel csökken az internetezés áfája, annyival legyen olcsóbb az internetszolgáltatás".

Majd egy meglepő fordulattal közölte, hogy így nagyjából tíz százalékkal lesz olcsóbb az internet. Szerény matematikai tudásunkat bevetve kiszámoltuk, ha eddig 127 egységet fizettünk (27 % áfával), jövőre 105-öt fogunk (5 % áfával), akkor az 17 százalékos csökkenést jelent.

Ha a szolgáltató nem nyelheti le a különbözetet, akkor ki fogja eltüntetni a maradék hét százalékot? Vagy rosszul számoltunk volna? Várjuk a megfejtéseket!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?