Végleg megszűnnek az OTP-s betétkönyvek

Oszd meg másokkal!

Desktop
Gyufacímke reklámozza a betétkönyveket, forrás: retronom
Gyufacímke reklámozza a betétkönyveket, forrás: retronom

Az OTP Bank kivezeti a papíralapú takarékbetétkönyveket, jelentették be július harmadikán.

Az OTP Bank október 1-jétől kivezeti a papíralapú betétkönyveket. A betéteseknek nincs teendőjük, a bank a meglévő betétkönyveket továbbra is kezeli, de újat már nem lehet nyitni, és a meglévő betétkönyvekbe nem lehet befizetni - jelentette be a hitelintézet kedden az MTI-nek.

A közlemény szerint az úgynevezett látra szóló, valamint az egy éves lekötött betétkönyveket már több mint tíz éve nem értékesíti a bank, de a meglévő betétek még érvényesek. Megtakarítási betétkönyv még nyitható az OTP Bank fiókjaiban, október 1-jétől azonban már nem lesz erre lehetőség. 

A korábban nyitott megtakarítási, látra szóló, illetve egy éves betétkönyvek esetében az ügyfeleknek semmilyen teendőjük nincs, ám ezekbe október 1-jétől nem lehet további betétet elhelyezni, és kifizetés csak a teljes összegre történhet, ilyenkor a betétkönyv megszűnik. 

Az ügyfelek a meglévő betétkönyvüket megtarthatják, azokat az OTP Bank továbbra is kezeli, az elhelyezett állomány kamatozik, és vonatkozik rá az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) garanciája is. Jelenleg több százezer ilyen betétkönyvet kezel az OTP Bank. 

Jelezték: ha azonban az ügyfelek korszerűbb, kényelmesebb termékre szeretnének váltani, vagy érdeklődnek más típusú, magasabb hozam lehetőségét kínáló megtakarítási termékek iránt, az OTP Bank széles termékpalettával áll rendelkezésükre. Az elérhető befektetési formák az internetbanknak köszönhetően sokkal könnyebben hozzáférhetőek, és az anonim betétkönyvekkel szemben biztonságosabbak is - mutat rá közleményében a bank. 

A változások a gyámi betétkönyveket nem érintik.

OTP-s, illetve "Országos Takarékpénztár Nemzeti Vállalat" betétkönyvek 1949-óta voltak, akkor alakult a bank. A betétkönyv azonban nem akkori találmány, kisebb pénzű emberek nagy megtakarításait a régi bankok is hasonló könyvecskékben vezették. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?