Tényleg megáldotta a pápa a tévéből rendelhető medált?

Desktop

Nem az Ékszer TV az egyetlen, akitől a tévében bemutatott holmikat nagyon kedvezményesen csak-itt-és-most meg lehet rendelni. (de legalább nem emelt díjas a telefonszámuk.)

Valami határt viszont átléphettek, talán éppen ezzel a pápai áldásos medállal, mert a Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti eljárást indított ellenük, azaz az üzemeltető Emporia Style Kft. ellen.

Egyelőre csak vizsgálódnak, hogy tényleg igaz-e, hogy a műsor értékesítési módszerei sértették a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát.

Azt vizsgálják, hogy a vállalkozás valóban értékesítette-e a reklámozott ékszereket az eredetiként feltüntetett áron - akár korábban, akár a műsort követően - vagy a kedvezményesnek hirdetett árakkal csak a vásárlókat kívánta vásárlásra ösztönözni, és hogy a bemutatott termékek rendelkeznek-e a megjelölt tulajdonságokkal, mint például "a Pápa áldásával".

A GVH azt is felméri, hogy a nézők számára élő adás benyomását keltő televíziós műsorban a telefonálóknak valódi hatásuk van-e az adás menetére, vagy előzetesen rögzített, meghatározott forgatókönyv szerint zajló felvételt látnak. Vizsgálják azt is, hogy a műsorban azzal az állítással, hogy a kínált termékek csak korlátozott ideig és folyamatosan csökkenő készletben állnak rendelkezésre a kedvezményesnek minősített áron, a fogyasztókat azonnali döntéshozatalra késztetik-e, megfosztva őket a tájékozott döntéshez szükséges időtől és alkalomtól.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek